top of page

Eerste schiet en pointeerkampioenschap

Zaterdag 26 augustus 2017 werd het eerste schiet - en pointeerkampioenschap georganiseerd door PC Stekene voor haar eigen leden. Het was prachtig weer en zo konden de proeven doorgaan op onze buitentereinen. Twintig leden schreven zich in voor het pointeerkampioenschap en 15 moedigen begonnen aan de schietproeven.

Er waren voor de beide disciplines 5 gevarieerde proeven opgesteld, de ene proef al makkelijker dan de andere, dachten velen. Het was niet vanzelfsprekend dat je bij elke proef de beste was.

Het was een sportieve namiddag en onze aanwezige leden vonden het aangenaam om eens petanque te spelen op een andere manier. Je had deze keer alles zelf in handen en geen enkele andere medespeler kon uw score beïnvloeden.

Bij het pointeren waren onze vrouwelijke speelsters de beste van de club. Ludwina ( wie anders )

werd de eerste pointeerkampioen. Ze etaleerde haar kunnen op sommige proeven met grote klasse. Kathy Campbell werd vice kampioen ondanks dat ze nog hinder had van een operatie. Zij zijn al goed op dreef voor de komende competitie. De mannen kwamen er niet aan te pas.

Bij het schieten waren er minder kandidaat winnaars. De meeste spelers hadden moeite met het ijzerschieten. Het werd een spannend kampioenschap. Enkele spelers hadden al een prachtige score behaald,. Tot Marcel en Leon in de ring kwamen.  de proeven met de meest te verdienen punten waren ze de besten.Zo werd onze eerste schietkampioen Marcel. Hopelijk kan Marcel hieruit vertrouwen putten om in de competitie ook uit te pakken met het betere schietwerk.

Leon was ook in bijzonder goede doen en behaalde een verdiende tweede plaats.

Na afloop waren de aanwezigen nog niet uitgespeeld en werden er nog onderlinge wedstrijden gespeeld. Daarna iedereen tevreden naar huis en werd er all gevraagd om dit zeker nog te herhalen.

Deze winter zouden we dit dan waarschijnlijk dan ook eens opnieuw organiseren maar dan op onze binnen pleinen. Hopelijk met nog meer deelnemers.

Proficiat aan de kampioenen en aan de leden die deze eerste maal

Ook dank aan de medewerkers die instonden voor de punten, zonder hen had deze middag niet 

kunnen doorgaan. 

 

bottom of page