update Woensdag

18/08

1/8

update Zondag

05/07

1/3

Stekene weet sinds deze week wat er gaat gebeuren in de nieuwe zaal waar al een tijdje aan gewerkt werd.

Nog even en er kan gespeeld worden.

update Dinsdag

23/06

Eindelijk licht in de duisternis. De corona crisis heeft ons lang in een wurggreep gehouden. We zijn nu al enkele maanden verder en het "gewone" leven is stilletjes aan terug aan het komen. Zo zijn ook de werken aan onze petanquehal terug opgestart. 

De verlichting is reeds volledig geïnstalleerd, De verwarmingstoestellen zijn na veel zwoegen opgehangen en zullen weldra van leidingen voorzien worden. De mets -en voegwerken van de toiletten, berging, toog en bureau zijn klaar en momenteel worden de deuren geplaatst.

Er zijn nog vele werkjes groot en klein te doen voor we  kunnen starten maar het schiet op. Alle helpende handjes zijn welkom. 

Een belletje naar Rudy of Gino kan wonderen doen.

1/6

updateZaterdag 21/03

Beste leden,

Uitzonderlijk hier een woordje over de stand van de werken. Zoals we het nu allemaal wel weten slaat het corona virus erg toe. Niet alleen bij ons maar over de ganse wereld.

Samen petanque spelen zit er dus voorlopig niet in. De hal op De Ster is gesloten en in Stekene mag er ook geen clubactiviteit zijn. Nergens niet. Het samenscholingsverbod zorgt er ook voor dat er nu even niet kan gewerkt worden aan onze nieuwe hal.

Jammer maar helaas. Voor en ook achter de schermen is er al veel werk verricht. Mede door de vrijwillige inzet van veel leden.  

Dank aan alle mensen die geregeld de handen uit de mouwen komen steken in hun vrije tijd.

Dank u wel aan allen die begaan zijn met de hal. Zonder jullie geen hal en geen petanque in Stekene.

Doordat ons landje nu getroffen is door dit virus kunnen we nog niet voorspellen wanneer er verder gewerkt zal worden en wanneer er kan gespeeld worden.

Laat ons hopen dat de piek deze week rap behaald is en dat er daarna, zachtjes aan verbetering komt in de toestand. Zodat wij verder kunnen werken en jullie onze nieuwe hal kunnen komen uittesten en bewonderen.

Dankzij Leon, Flor en Rudy hangt de verlichting omhoog en de kabels voor de aansluiting zijn er al naar toe gebracht. De lichten aansluiten zou binnenkort op de agenda staan. Verder zullen er nog enkele honderden meters elektriciteitskabel moeten gelegd worden. De elektriciteitsmaatschappij heeft ons ondertussen laten weten dat de aansluiting op het net met een maand verplaatst is naar 29 april😭. De kabel voor proximus  (er moet iemand de eerste zijn) is al binnen en telenet ligt te wachten in de put buiten.

Thuis is Flor bezig met elektriciteitskasten te maken. Leon en Gino dromen soms van de werken.

Er zijn al schilders en schilderessen, opkuisers en planners bezig geweest. Zomaar ! 

De metsers Turbo Beni en Patjen hebben ondertussen, onder het goedkeurend oog van Gino, al heel wat stenen op en naast elkaar gezet. Geholpen door Rudy, Jan Blockx en Gino zijn we bijna zover dat de toiletten, binnendeuren, plafond en de ramen in de buro kunnen geplaatst worden.

Buiten staan de beerput, de hemelwaterputten en de pompput klaar om in de grond te steken en aan te sluiten maar ook dit loopt allemaal vertraging op .

Eerst door de overvloedige regen en nu die helse corona. De bomen zijn ondertussen wel uitgedaan. 

Maar denk er aan "ALLES KOMT GOED"  het is ook nog nooit blijven regenen en dan hebben we soms ook gedacht. Amai wanneer gaat het stoppen.

Nog even geduld.

" ALLES KOMT GOE"

Gezond blijven is nu belangrijk! Hieronder al een paar nieuwe foto's.

         😷😷😷😷 

update Maandag 23/12

update 

Donderdag 21 /11

Deze film is om te laten zien hoe de platen op het dak worden geplaatst

De foto's blijven up to date hieronder

update 09/09

OPSPORING

 

Zoals iedereen wel al weet zal er een nieuwe accommodatie komen in Stekene om petanque te spelen.

Maar ons nieuw huis of zaal of hal moet natuurlijk een naam krijgen. Niet zomaar een naam maar een naam die voor elke Stekenaar en voor alle spelers van Vlaanderen een begrip zal worden.

De naam moet liefst goed klinken, makkelijk uit te spreken zijn, mag met een term van petanque te maken hebben of een Stekens woord zijn. Of helemaal er niets mee te maken hebben maar wel een geweldige naam zijn.

Kortom, als je de naam hoort weet je waar je moet zijn in Stekene en weten wat er te doen is. Zoals nu iedereen weet waar "De Meet " is.

We zoeken dus GEEN nieuwe naam voor onze Petanqueclub Stekene.

Tevens zoeken we ook een nieuw logo dat zeker op de nieuwe truitjes zal komen te staan.

De persoon die ons een geweldige naam bezorgd of die een ferm logo aanbrengt hoeft volgend jaar geen lidgeld te betalen.

Uw naam of logo in de brievenbus van Flor deponeren.

P.S. vergeet zeker uw naam niet te vermelden en u mag meerdere namen of logo's indienen. 

Naam en logo indienen  tegen December 2019. Wees creatief en misschien komt uw naam of logo op onze nieuwe hal,zaal en truitjes.

Wij kijken vol verwachting uit naar uw ontwerp!

update 01/09

Vrijdag 30 augustus stond onze algemene vergadering op de agenda.

Rudy begon de avond met een dankwoord aan alle leden die ons trouw bleven in dit speciale overgangsjaar.

We werden ondertussen Petanqueclub Stekene vzw. Daar heeft Flor wel veel tijd ingestoken om dit tot een goed einde te brengen.

Dat  we een vzw werden was nodig voor de verdere toekomst.

Leon had na heel vele uren werk, vakkundig een film gemaakt over het verleden, heden en de toekomst van de club. Mooi gemaakt.

Een luid applaus was zijn beloning.

De club is ambitieus voor de toekomst ging Rudy verder.De doelstelling van de club is om in Stekene een "eigen huis" te hebben. Zodat er meer nieuwe leden de weg naar de club kunnen vinden. We willen petanque op de Stekense sportkaart zetten.

Daarna gingen de aanwezige leden een kijkje nemen naar de plaats waar we onze toekomst in 2020 kunnen verder zetten. We kregen alleen maar positieve woorden te horen.

Groot , dicht bij ons huis, jawadde, in het centrum, bereikbaar voor iedere Stekenaar, het sportgebeuren krijgt een enorme troef bij in Stekene, ...enz.

Terug in de sporthal kregen we sandwiches en iedereen had commentaar over onze toekomst.

Maar we moeten nog enkele dagen geduld hebben eer de bouwvergunning is afgeleverd.

Een eerste kennismaking met de toekomst was een feit.

Een geslaagde avond!

update 27/07

De aandachtige bezoeker van onze website zal het wel opgemerkt  hebben. De naam van onze club is sinds een week drie lettertjes langer geworden. Er zijn de letters  VZW bijgekomen. Dit was nodig voor het verder bestaan en uitbreiden van de Stekense Petanqueclub.

Achter de schermen is er al heel hard gewerkt door de mensen van het bestuur en binnenkort zal alles duidelijker worden. Voor zover dit nodig is want de meeste spelers weten ondertussen wel al één en ander.

..