top of page

Wintercompetitie  2016 / 2017 op zondag

Laatste speeldag en een hele belangrijke. De nummers 1 tegenover elkaar in een rechtstreeks duel voor de titel.

Vol geloof in eigen kunnen begonnen we aan de eerste ronde. Het werd vlug duidelijk dat er geen cadeaus te krijgen waren. Er werd op heel hoog niveau gespeeld. Het ging in alle drie de partijen gelijk op. Het was heel spannend. De opgekomen supporters van beide ploegen zaten heel gespannen te genieten van het spel. Uiteindelijk konden Etienne, Jimmy en William winnen. Onze twee andere ploegen konden net niet winnen. Tussenstand 2 - 1. Er was nog niets gebeurd want Stekene speelde heel goed. Het had ook 1 - 2 kunnen zijn met een beetje meer geluk.

De tweede ronde was eigenlijk een kopie van de eerste ronde. Weer werd er heel goed gespeeld. De mannen van Verbroedering kenden hun terrein en lieten ons alle hoeken

zien. Etienne , William en Jimmy konden hun tweede wedstrijd winnen, Albert, Guy en Duncan verloren nipt hun wedstrijd. Kathy, Jan en Gino deden er alles aan om hun wedstrijd te winnen maar het lukte niet. Tussenstand 4 - 2.  Het kon nog maar dan moesten we in de derde ronde alles winnen. Verbroedering liet ons geen schijn van kans in de derde ronde. Het was de ploeg van Albert, Guy en Duncan die onze eer nog konden redden.Eindstand 6 - 3.

Verbroedering A was kampioen en wij de tweede. Als we dit geweten hadden de eerste speeldag daar hadden we voor willen tekenen.  Jan en Gino in de ploeg, twee spelers zonder competitie ervaring hebben het zeer goed gedaan. Yana die af en toe mee speelde heeft het zeer goed gedaan. 

De andere anciens in de ploeg deden wat ze moesten doen. Niet zagen maar spelen en WINNEN.

Ook wil ik zeker Guy De Maesschalck voor zijn laatste competitie jaar op zondag bij

Pc Stekene vermelden. Ondanks dat Guy zijn laatste jaar speelde,  is hij onze clubkleuren steeds  vol overtuiging blijven verdedigen.  Jammer genoeg hebben we hem als afscheidscadeau geen tittel kunnen meegeven. Maar toch bedankt Guy.

We zijn vandaag  ontgoocheld maar toch ook heel fier dat we tot de laatste speeldag hebben meegedaan voor de tittel en op de tweede plaats zijn geëindigd.

Bravo aan alle spelers, reservespelers en supporters die aan dit succes hebben meegewerkt. 

Vijfde afdeling op zondag 5 maart

Vandaag stond onze 2° plaats op het spel, het beloofde een spannende namiddag te worden, tegen Pc Gent. Zij wonnen bijna alle thuismatchen, het werd dus een heuse uitdaging voor ons.

Al onze spelers waren opgetrommeld om nog éénmaal te schitteren dit seizoen. bij aankomst in Gent vernamen we dat Ludwina ziek was.

RONDE 1;

Al gauw werd duidelijk dat Pc Gent ook hun huiswerk gemaakt hadden, ze zouden het ons niet gemakkelijk maken en kwamen versterkt voor de dag.

François, Valerie en Lothar probeerden hun beste beentje voor te zetten, maar deden niet mee. Gent was te sterk 13 - 3.

Bij Rodney, Marcel en Catherine ging het gelijk op, punt voor punt. Het draaide goed bij onze ploeg, maar bij een 10 - 10 stand ging het even fout. Stekene lag op punt, maar bij het schieten werd onze bal ook geraakt en daardoor lag Gent op punt. Met de 2 ballen die ze nog hadden, konden ze ook het 12° en 13° punt binnenhalen. Verlies met 13 - 10.

Ook bij Patrick, Monique en Nicole ging het gelijk op. Gent was op achtervolgen aangewezen. Stekene kon stand houden en zo zorgden ze voor de eerste winnende match. 11 - 13. Tussenstand 2 - 1.

RONDE 2;

Patrick, Nicole en Rudy speelden hun spel maar verloren13 - 6.

François, Valerie en Lothar speelden nu de pannen van het dak en ze wonnen hun match na amper 20 minuten met 4 - 13.

Rodney, Marcel en Catherine speelden ook nu goed samen. We kregen zelfs schouderklopjes van de spelers van Gent dat we een sterke tegenstander waren. Het ging punt per punt. Ook Gent speelde zeer goed. Stekene was op achtervolgen aangewezen bij een 10 - 7 achterstand. Gent waande zich reeds gewonnen maar verloor de controle over het spel. Stekene kon hiervan gebruik maken en scoorde 5 punten.10 - 13. De laatste mein werd nog een echte thriller, Stekene lag op punt en had nog 1 bal achter. Gent schoot en bleef schieten, raakten alle ballen van het veld, maar ons punt bleef liggen en zo konden we na een match van 1u 30, het derde matchpunt binnenhalen. 10 - 13. Tussenstand 3 - 3 en tijd voor de gebruikelijke boterhammen.

RONDE 3;

Rodney, Marcel en Catherine zaten al heel snel in het spel, ze gebruikten het volledige speelvlak, hetgeen blijkbaar moeilijk was voor de Gentenaren. Na amper 45 min. konden ze hun spel winnend met 6 - 13. Tussenstand 3 - 4.

Nog 1 wedstrijd te winnen. Patrick, Monique en Rudy speelden goed samen en de punten volgden snel. Stekene gaf hun voorsprong niet meer af en de ploeg won met 5 - 13. Het vijfde wedstrijdpunt was binnen.

François, Valerie en Lothar deden hun best. Valerie schoot alles weg, het werd 

11 - 11. Maar geluk, terreinkennis,...zorgden ervoor dat het toch Gent was die deze wedstrijd won.

Eindstand 4 - 5 en een verdiende tweede plaats in het eindklassement.

Een hele dikke proficiat aan de spelers van 5°. We zijn een ervaring rijker en kunnen terugblikken op een heel mooi seizoen, met een fantastische ploeg. Dank u wel voor de vriendschap en de toffe momenten samen.

Catherine

bottom of page