top of page

Bedrijfsbezoek aan Cremerie François

Onze leden wilden wel eens weten waar de ijstaarten, die maandelijks te winnen zijn, gemaakt werden.  Zo gingen ze  op vrijdag 23 juni op stap naar het oudste, grootste en beste ijssalon van Belgie.  Ze kregen uitleg over de gang van zaken in het atelier van de cremerie.  Er komt heel wat werk bij kijken vooraleer  er een ijsje over de toonbank gaat.

De nieuwe pasteuriseermachine, het paradepaardje van het atelier waar William DE ijsjes maakt  werd uitvoerig besproken. Van melk tot ijs , alles kwam aan bod.  Dan konden de aanwezigen  proeven van stracciatella die juist gemaakt was, rechtstreeks uit de ijsmachine, verser kon het niet zijn.  Iedereen was stil, mmmm dat smaakte naar meer.  Ook enkele ingrediënten die veel gebruikt worden werden kwamen  aan bod. Zo kwam aan het licht dat alleen producten van topkwaliteit werden gebruikt.  Alleen het het beste is goed genoeg.

Daarna verlieten ze het atelier van William om nog een kijkje te gaan nemen in de taarten atelier.  Met veel bewondering werd er geluisterd naar de vakkundige uitleg van  Helmüt en Christof.

En dan was het toch echt wel tijd om eens te gaan proeven  in de cremerie.  Volgens William maakt hij toch wel het beste ijs.

Er werd geproefd en gesmuld.  Vanille , Panacotta met rode vruchten en Coupe Saint-Nicolas.  Lekker.  Wanneer William na zijn bezigheden in het atelier eens kwam kijken zag hij alleen maar glunderende gezichten. Iedereen tevreden.

Marcel Crop was de gelukkige winnaar van weeral eens een ijstaart, deze keer verloot onder de aanwezigen.

Helmüt en Christof hebben op het einde aan de petanquers gevraagd om William ook eens te laten winnen. De grapjassen.

Een geslaagd bezoek en een toffe namiddag voor iedereen.

Onze voorzitter Rudy Braem stond erop dat ik zeker de zaakvoerders nog eens moest bedanken voor de leerzame maar vooral lekkere namiddag.

bottom of page